seppo viljakainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Taaperot

Kohuttu jäähy

Niin sanotusta jäähyttämisestä on keskusteltu julkisuudessa vilkkaasti viime aikoina. Näkemyksiä jäähyn käyttämisessä hankalissa kasvatustilanteissa on monia: osa pitää koko jäähyä täysin turhana ja lasta vahingoittavana, osa taas liputtaa sen puolesta.

 

2-vuotiskakku

Esikoinen täytti hiljattain 2 vuotta, ja äidillä oli visio hienosta, kaksikerroksisesta kruunukakusta. Kruunun muodostaisi isomman kakun päälle asetettava pikkukakku, ja kruunu tehtäisiin keltaisesta sokerimassasta.

 

Yllättävä totuus uhmaiästä – ja 15 vinkkiä

Taaperon vanhemmuutta pohtiessani tuli mieleeni, että ehkä olisi syytä jakaa oma kokemukseni lapsen uhmaiästä, tai oikeastaan oman tahdon kehittymisestä.

 

Taaperon äitinä: top 3+3

Vuoden mutsi -blogissa kehotettiin listaamaan taaperoelämän aallonharjat ja -pohjat. Oma esikoiseni on vasta 2-vuotias, mutta kyllä tästä jo jotain juttua riittää. Joten tässä tulee. Hieman ohjeista poiketen teen tämän kuitenkin sillä ajatuksella, miten äiti on kasvanut äitinä.

 

Top 3

 

Jos sitä vaan vituttaa?

Anna syödä aina kun vauva haluaa, älä anna syödä aina kun se haluaa, vie vyöhyketerapiaan, lopeta itse maito-, vilja- ja kananmunatuotteiden käyttö, älä syö sitä Lidl:n tummaa suklaatakaan. Pistetäänpä tähän väliin Gavisconia maksimiannoksella. Röyhtäytä huolella, syötä mahdollisimman pystyasennossa. Hanki rintareppu, hanki korvatulpat, hanki nenäliinat ja lisätään Zantacia otettavaksi pari kertaa päivässä. Pidä vauvaa paljon vatsallaan, älä pidäkään kun se puklaa niin paljon, kokeillaan maidonsakeuttajaakin nyt vielä ja anna maitohappobakteereja vaikka kahta laatua samaan aikaan.

Duracell-lyyli ja joulukorttikuva

 Soman joulukorttikuvan ottaminen oli jo viime vuonna suht haastavaa sätkivän ja kierivän vauvan kanssa, mutta tänä vuonna panokset olivat paljon korkeammalla. 

 

Julkaise syötteitä